aA
Vilniaus miesto savivaldybė skaitmeniniuose topografiniuose žemėlapiuose patalpino informaciją apie daugiau kaip 170 kvadratinių kilometrų Vilniaus teritoriją. Savivaldybė, toliau plėtodama sostinės geografinę - informacinę sistemą (GIS), š iuo metu topografinių duomenų bazes papildo duomenimis iš neseniai prijungtos prie Vilniaus Grigiškių seniūnijos.
Map
Taip pat nuolat atnaujinama adresų, gatvių pavadinimų ir žemės sklypų duomenų bazė, kurioje susiejama informacija iš Valstybinio žemės registro ir kadastro bei Vilniaus apskrities, patalpinami duomenys apie istorinius ir naujai suplanuotus sklypus.

Kaip informavo Vilniaus miesto savivaldybė, miesto geografinės informacinės sistemos pagrindas - didelio tikslumo skaitmeniniai žemėlapiai arba geoduomenų bazės. Jų formavimą ir eksploatavimą vykdo Savivaldybės įmonės "Vilniaus planas" GIS skyrius.

Adresų duomenų bazėje sukaupta daugiau nei trys tūkstančiai Vilniaus gatvių ir įvažiavimų bei 29 tūkstančiai adresų.

Anot pranešimo, tokios duomenų bazės seniai laukė policija, priešgaisrinė apsauga, greitoji medicinos pagalba, komunalines paslaugas teikiančios įmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.