aA
"Red Hat" išleido naują programinę įrangą su "grupavimo" ("clustering") galimybe "Red Hat High Availability Server".
"Grupavimas" leidžia kompiuteriams "pasidalinti" užduotimis dirbant vieną darbą arba perimti darbą iš kompiuterio, šiam sugedus ar nesusidorojus su užduotimi. Norint padidinti tokių sistemų našumą, tereikia prijungti dar vieną kompiuterį į tinklą.

"Red Hat High Availability Server" kainuoja 1995 JAV dolerius (apie 8000 litų). Produktas apjungia "Linux" OS "Red Hat" versiją ir "Red Hat Piranha" "grupavimo" technologiją.

Ši technologija yra viena iš pagrindinių aukštos klasės operacinių sistemų galimybių, tačiau sunkiai įgyvendinama. Pavyzdžiui "Microsoft Windows" ir "Sun Microsystems Solaris" pristatyta naujoji programinė įranga su "grupavimo" technologija veikia lėčiau nei tikėtasi iš pradžių.

Nors "Red Hat" operacinė sistema platinama nemokamai, tačiau už 1995 JAV dolerius įsigyta programinė įranga siūlo automatizuotą, labiau apsaugotą įdiegimą bei leidžia gauti visus metus nemokamą kvalifikuotą techninę pagalbą, teigė "Red Hat" atstovas.

"Red Hat" programinė įranga gali būti pritaikyta veikti dviem režimais. Pirmuoju "kritiniu" ("failover") režimu veiksmas vyksta tarp dviejų tarnybinių stočių, kur viena iš kitos gali perimti užduotį, kitai sugedus ar nesusidorojus. Dirbant antruoju "balansavimo" ("load-balancing") režimu, visada dalinamasi duomenų srautais po lygiai, pavyzdžiui nukreipiant vartotojus į aptarnaujamas interneto svetaines.

"Grupavimo" technologijas stengiasi tobulina ir kitų "Linux" versijų kūrėjai bei programinės įrangos autoriai, tokie kaip "TurboLinux", "Steeleye Technology" ir kiti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.