aA
R.Paksas ir V.Adamkus
R.Paksas ir V.Adamkus
"Man truputį sunku klausytis, kai vietoj to, kad svarstytume kelius ir būdus, kaip spręsti problemas, (...) lyg ir džiaugiamasi, kad štai žiūrėkite, po mėnesio ar po savaitės Vyriausybė žlugs", - sakė V.Adamkus per nacionalinį radiją antradienio rytą.

Netrukus po laidos prasidėjo jo susitikimas su ministru pirmininku R.Paksu, kuriam yra pareiškęs priekaištų dėl nepakankamai ryžtingai vykdomų reformų.

Prezidentas pre radiją sakė, kad valdančioji liberalų ir socialliberalų koalicija "turi rasti jėgų ir tęsti pradėtus darbus". V.Adamkus laikomas Naujosios politikos ir dabartinės valdančiosios koalicijos krikštatėviu.

"Tačiau matau ir tai, kad koalicijai šiandien sunkiai sekasi susitarti, kad valstybei svarbūs darbai stringa. Vis dėlto Vyriausybės likimas yra jos pačios rankose, todėl norėčiau pakartoti - remsiu visus būtinus šios Vyriausybės darbus ir norėčiau, kad tie darbai būtų pozityvūs", - sakė V.Adamkus.

Manoma, kad per šią savaitę paaiškės, ar socialliberalams ir liberalams pavyks susitarti esminiais privatizavimo ir pensijų reformos bei žemės grąžinimo klausimais. Nuo to priklausys liberalo premjero R.Pakso vadovaujamo kabineto likimas ir galimas naujos valdančios koalicijos - socialliberalų ir dabar opozicijoje esančių socialdemokratų - sudarymas.

Paklaustas, kaip įsivaizduoja valdančiosios koalicijos bendradarbiavimą su socialdemokratais, V.Adamkus sakė, kad apie plačios koalicijos galimybę kalbėjęs iškart po Seimo rinkimų.

"Gerai suprantu, kad koalicinis darbas reikalauja didelės politinės išminties, reikalauja partijos pastangų. Deja, atrodo, kad šiam Seimui tokių pastangų trūksta, jų nėra pakankamai", - sakė šalies vadovas.

Prezidento nuomone, "valdančioji dauguma neparodė pakankamai atvirumo opozicijai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.