aA
Sekmadienį Kaune, prie Sporto halės veikiančiame atrakcionų parke, grupelė jaunuolių linksmybes nutarė paįvairinti muštynėmis, per jas vienas muštynių dalyvis peršautas, keli mėlynes gydosi namie.
Vakar policija mėgino išsiaiškinti, kas privertė 18-metį Žilviną B. išsitraukti šratais užtaisytą revolverį ir sužaloti bendraamžį Tadą Būbelį. Jaunuolis savo pareiškime nurodė, kad vakare į parką atėjo su dviem draugais ir merginomis. Viena draugė nutarė pasivažinėti automobiliuku, prie jos ketino įsitaisyti neblaivus nepažįstamas vaikinas. Draugei įžūlus pakeleivis nepatiko, o Žilvinas chuliganą mėgino sudrausminti.

Kaip netrukus paaiškėjo, šis nevykęs kavalierius į parką atėjo su būreliu draugų. Jie Žilvino veiksmus įvertino kaip įžeidimą ir atokiau pasitraukę laukė palankaus momento atkeršyti. Apie 23 val. užvirė muštynės. Gindamasis Žilvinas išsitraukė revolverį ir įspėjo, jog gali šauti. Užpuolikams ginklas jokio įspūdžio nepadarė.

Tuomet nuaidėjęs pirmasis šūvis dar labiau įsiutinęs užpuolikus. Žilvinas su draugu mėgino pasprukti nuo įtūžusio būrio ir įsėdo į taksi automobilį. Pribėgę chuliganai ištempė greta vairuotojo sėdėjusį draugą laukan ir jį mušė. Žilvinas dar kartą iššovė ir išlipęs iš automobilio nutarė bėgti iki netoli esančio vyriausiojo policijos komisariato.

Į persekiotojus buvo paleisti dar keli šūviai. Žilvinas tvirtino, kad vienas chuliganas turėjo peilį. Jaunuolis apsimetė, kad prarado sąmonę. Kai sustojo keli pro šalį važiavę automobiliai, chuliganai pradingo.