aA
Kinijos vadovai sunerimę dėl Billo Gateso programinės įrangos monopolio ir didėjančios priklausomybės nuo "Windows" operacinės sistemos, kuri valdo kompiuterius visur - pradedant bankais, baigiant Kinijos prezidento Jiang Ziemino pašto dėžute.
Dabar Kinija pereina prie "Linux" OS, sukurtos Suomijos universiteto studento 1991 metais ir platinamos nemokamai.

Kinijos vyriausybės atstovų teigimu, nenorima "Microsoft" visiško monopolio programinės įrangos rinkoje. “Naudodami "Linux" operacinę sistemą, galėsime kontroliuoti savo saugumą ir savo likimą”, – teigia jie.

Kinija teigia bijanti patikėti savo sparčiai didėjančios kompiuterizuotos ekonomikos saugumą potencialiems priešams. Bijoma "Microsoft" programinės įrangos saugumo "skylių", kurių dėka JAV galėtų šnipinėti Kinijoje, arba karo atveju visiškai išvesti iš rikiuotės kompiuterių tinklus.

"Microsoft" tokius teiginius vadina visiškai nepagrįstais. Ji ir toliau sieks tolesnio bendradarbiavimo su Kinijos vyriausybe.

"Great Wall Computer" kompanija, viena iš Kinijos didžiausių asmeninių kompiuterių gamintojų, jau pardavė daugiau nei 200 tūkstančių kompiuterių su "Linux" operacine sistema.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.