aA
Policijos ir Lenkijos futbolo aistruolių grumtynėmis šeštadienį Varšuvoje baigėsi šalies futbolo čempionato priešpaskutinio turo rungtynės tarp vietos "Legia" ir Krokuvos "Wisla" komandų. Likus vienam ratui iki čempionato pabaigos, rungtynes 2:1 laimėję svečiai užsitikrino Lenkijos futbolo čempionų vardus.
Futbolas
Pasipiktinę mačo baigtimi, Varšuvos sirgaliai stadione bei aplinkinėse gatvėse sukėlė muštynes, susigrūmę ne tik su svečių komandos aistruoliais, bet ir su tvarką bandžiusiais palaikyti policininkais.

Pareigūnai buvo priversti panaudoti vandens patrankas ir ašarines dujas. Per incidentą jie sulaikė 44 chuliganus. "Legia" stadionui padaryti didžiuliai nuostoliai - sudeginta nemažai kėdžių, išlaužytos aikštę nuo tribūnų skiriančios tvoros.

Po muštynių stadionas buvo uždarytas ir neaišku, ar Lenkijos rinktinė galės jame žaisti 2002 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynes su Norvegijos vienuolike.

Lenkijos futbolo aistruoliai ne pirmą kartą sukelia riaušes stadionuose. Praėjusį sezoną neramumai buvo užregistruoti per 19 šalies čempionato rungtynių. Iš viso buvo sulaikyta 219 chuliganų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.