aA
Ankstų ketvirtadienio rytą Vilniaus autobusų stoties prieigose Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai vykdė sustiprintą išvykstančių ir atvykstančių autobusų techninės būklės ir jų vairuotojų blaivumo kontrolę.
Pareigūnams įkliuvo neblaivus autobuso Vilnius-Alytus vairuotojas
© Reuters/Scanpix

Vykdytos priemonės metu pareigūnai patikrino 15 autobusų ir 9 kitų transporto priemonių vairuotojus.

Patikrinimo metu pareigūnai nustatė autobuso vairuotoją, vartojusį alkoholio - alkoholio kiekio koncentracija jo organizme viršijo leistiną normą ir siekė 0,35 promilės.

Vairuotojas planavo vežti keleivius iš Vilniaus į Alytų. Autobuso keleiviai nepatogumų nepatyrė. Pareigūnai vairuotoją nušalino nuo tolesnio autobuso vairavimo, o įmonė pasirūpino kitu vairuotoju.

DELFI primena, kad autobusų vairuotojams leistina alkoholio kiekio koncentracija organizme - 0,2 promilės. Sulaikytam neblaiviam vairuotojui gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų.

Tikrinant kitų transporto priemonių vairuotojus taip pat buvo nustatytas automobilio vairuotojas, kurio organizme alkoholio kiekio koncentracija siekė 1,41 promilės.

Šią savaitę policijos pareigūnai Lietuvos keliuose vykdo Europos kelių policijos tinklo inicijuotą prevencinę priemonę, skirtą autobusų kontrolei.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.