aA
„Wikileaks“ tinklalapyje buvo paskelbta iš JAV kariuomenės nutekinta, ne senesnė nei 2006 m. slapta informacija apie Osamą bin Ladeną, praneša BBC. Keli nutekinti dokumentai yra susiję su O. Bin Ladeno paieška, nors JAV pareigūnai teigia, kad jau „metų metus“ nėra gavę patikimos informacijos apie jį. JAV gynybos pareigūnai tiria, kas nutekino daugiau kaip 90 tūkst. įslaptintų dokumentų.
Osama bin Ladenas
Osama bin Ladenas
© Reuters/Scanpix

Baltieji rūmai įspėjo, kad informacijos nutekinimas gali padaryti žalos nacionaliniam saugumui.

Tinklalapyje „Wikileaks“ skelbiama, kad dokumentai yra nuo 2004 m. iki 2009 m. įvairių JAV karinių vienetų rengti pranešimai iš mūšio lauko ir žvalgybos pranešimai.

Beveik 200 dokumentų yra susiję su Specialiųjų pajėgų būriu 373, JAV specialiųjų pajėgų vienetu, kurio užduotis buvo nužudyti arba sulaikyti „Talibano“ bei „Al Qaeda“ vadus.

Dokumentuose yra pateikiama informacija apie 144 incidentus, kurių metu būta Afganistano civilių aukų, įskaitant 195 žuvusius, praneša Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.