aA
Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi susilaukė kritikos dėl to, kad, pažeisdamas fotografuoti draudžiančią griežtą taisyklę, įsiamžino su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu prie Leonardo Da Vinčio paveikslo „Paskutinė vakarienė“, praneša telegraph.co.uk.
Dmitrijus Medvedevas ir Silvio Berlusconi
Dmitrijus Medvedevas ir Silvio Berlusconi
© Reuters/Scanpix

Italijoje atostogaujantis D. Medvedevas ekskursijos po Milaną su S. Berlusconi metu lankėsi „Santa Maria della Grazie“ muziejuje ir grožėjosi paveikslu „Paskutinė vakarienė“.

Turistai, iš anksto užsirezervavę vietas, kad galėtų pamatyti šį meno kūrinį, buvo atitraukti, kad politikai galėtų praeiti. Norinčiųjų pamatyti paveikslą turistų eilė jau yra sudaryta 3 mėnesiams į priekį.

„Jokiu būdu nebūčiau leidęs fotografuotis su blykstėmis priešais „Paskutinę vakarienę““,- teigė Vatikano muziejų mokslo departamento darbuotojas prof. Ulbericas Santa Maria.

„Dėl galimos didelės žalos meno kūriniams jokių meno kūrinių yra nerekomenduojama fotografuoti su blykstėmis. Žinoma, fotografuoti galima, bet sąlygos turi būti griežtai kontroliuojamos, naudojant filtrus“, - teigė mokslininkas.

Italijos meno kūrinių prižiūrėtojas Albertas Artioli nepritarė šiems būgštavimams, teigdamas, kad foto sesija buvo trumpa ir buvo surengta Rusijos prezidento prašymu.

„Aš daviau leidimą trims fotografams įeiti ir daryti nuotraukas. Tai buvo mano atsakomybė, mano sprendimas ir aš leidau, nes nemačiau tame problemos“, - teigė A. Artioli.

Pirmadienį S. Berlusconi, nepaisydamas gerai matomoje vietoje esančių ženklų, draudžiančių fotografuoti su blykstėmis, kelias minutes pozavo nuotraukoms prie L. Da Vinci XV a. meno šedevro.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.