aA
Pirmadienį prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pastato Vilniuje piketavę Pareigūnų ir karių veteranų asociacijos (PKVA) atstovai prašė vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio imtis veiksmų, kad būtų nustatytas sumažintų valstybinių pensijų kompensavimo mechanizmas. Jie taip pat piktinosi, kad ministras didina savo patarėjų būrį.
Buvę pareigūnai nori žinoti, kaip jiems bus grąžinamos sumažintos valstybinės pensijos
© A.Didžgalvio nuotr.

"Mes norime paprašyti, kad vis dėlto ministras imtųsi veiksmų, sprendimų, padėtų mums, kad būtų nustatytas sumažintų (valstybinių - BNS) pensijų kompensavimo mechanizmas", - žurnalistams sakė PKVA valdybos narys Sigitas Žičkus.

Anot protestuotojų, kurių buvo iki dešimties, buvusiems pareigūnams ir kariams nėra numatytas valstybinių pensijų kompensavimo mechanizmas, nors esą kompensavimo tvarka kitiems pensijų gavėjams nustatyta.

Kitas asociacijos valdybos narys Romualdas Variakojis tvirtino, kad dirbantiems buvusiems pareigūnams ir kariams pensijos sumažintos iki 80 proc., nedirbantiems - iki 20 procentų.

"Į grąžinimo mechanizmą mūsų kategorijos žmonių - kariai, teisėsaugininkai - visiškai neįtraukti. Čia įkišo ranką į kišenę, išėmė ir nesiruošia grąžinti (...) Mes reikalaujame to, kad VRM atkreiptų dėmesį ir imtųsi kokių nors žygių, kol kas tai nieko (nedaroma - BNS). Formaliai buvo kreiptasi į Vyriausybę, Vyriausybė atmetė, (nusprendė - BNS) nesvarstyti šių grąžinimo klausimų išvis, taip ir paliko", - tikino R.Variakojis.

Kalbėjusieji taip pat piktinosi, kad vidaus reikalų ministras priima dirbti patarėjus, nors esą šiuo metu valstybėje yra ekonominis sunkmetis.

"Reikalavimai yra tie - krizinė padėtis paskelbta valstybėje, taip jau premjeras (Andrius Kubilius - BNS) dėsto, kad krizė yra. Pensijos mažinamos, o etatai faktiškai papildomi, yra įkuriami ir priimami žmonės. Finansavimas, vadinasi, naudojamas", - sakė R.Variakojis.

R.Palaitis šiuo metu turi tris patarėjus. Šias pareigas eina Gintaras Sodeika, Vigilija Bružaitė ir Saulius Lapėnas. Ministerijos vyriausiuoju patarėju dar dirba buvęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos viršininkas Saulius Stripeika.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.