aA
Klaipėdos komunalinių paslaugų bendrovė „Debreceno valda“ yra atsakinga ne tik už mokesčių iš gyventojų surinkimą, bet ir kiekvienam administruojamam namui priskirto žemės sklypo tvarkymą, todėl vienai uostamiesčio gyventojai privalės sumokėti 2,5 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą. Tokią kompensaciją teismas priteisė už 2 metų ir 9 mėnesių berniuko sužalojimą, kai šis įkrito į neuždengtą betoninę šviesduobę.
Teismas: komunalininkai atsakingi už mažamečio sužalojimą
© Corbis

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad Klaipėdos gyventojos ieškinys „Debreceno valdai“ gali būti patenkintas tik iš dalies – 15 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo prašiusiai moteriai buvo priteista net 6 kartus mažesnė kompensacija. Tiesa, apylinkės teismas ieškovei buvo priteisęs 7,5 tūkst. Lt, bet sprendimą apskundė komunalinių paslaugų bendrovė.

Teismas konstatavo, kad motina taip pat turėjo pareigą prižiūrėti psichologinės raidos sutrikimų turintį mažametį vaiką ir, būdama atidi, galėjo užkirsti kelią vaiko sužalojimui, todėl dėl atsiradusios neturtinės žalos yra ne tik komunalinių paslaugų bendrovės, bet ir motinos neatsargi kaltė.

Kaip ieškinyje teismui nurodė mažamečio vaiko motina, praėjusių metų birželio 2-ąją jos sūnus, žaisdamas ant vejos prie namo įkrito į neuždengtą šviesduobę. Vaikui lūžo raktikaulis, jo patirtos traumos medikai nepriskyrė prie sunkių. Motina teigė, kad vaikas turi kalbos, budrumo ir kitų sutrikimų, o po šios traumos jis buvo nustojęs kalbėti, be to, šeima buvo priversta atidėti kelionę į sanatoriją.

Pasak mažamečio motinos, teritoriją, kurioje įvyko nelaimė, administruoja „Debreceno valda“, kuri neužtikrino saugios bendro naudojimo objektų priežiūros.

Bylos nagrinėjimo metu „Debreceno valda“ su ieškiniu nesutiko, tačiau pripažino, kad šviesduobės buvo dengiamos dangčiais, bet jie buvo vagiami ir kurį laiką jie būdavo neuždengti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.