aA
Gyvūnų globėjus Panevėžyje nepaliauja stebinti žmonių žiaurus elgesys su gyvūnais, tačiau jie viliasi, kad jaunoji karta užaugs kitokia. Neseniai trys panevėžiečiai paaugliai išgelbėjo kančioms pasmerktą trijų savaičių neveislinį šunelį, kuris buvo įmestas į šiukšlių konteinerį nugaišti. Keturkojis jau turi naujus šeimininkus, jie gyvūnėlį lepina dėmesiu.
Šuniuką paliko mirti konteineryje
© K.Šatūno nuotr.

Berniukai gatvėje, šiukšlių konteineryje, išgirdo jame kažką cypiant. Žvilgtelėję į vidų, po šiukšlių maišais jie pamatė judantį maišą. Ištraukę ir jį atidarę, paaugliai išėmė du mažyčius šuniukus. Vienas jau buvo nugaišęs, o kitas leisgyvis.

Atrado naujus šeimininkus

Draugai šuniuką nuvežė į bendrovę „Panevėžio specialus autotransportas“. Šios bendrovės specialistė gyvūnų priežiūrai Rūta Liberienė su savanoriais kelias dienas rūpinosi keturkoju, kol jam surado šeimininkus. Šunelį priglaudė šeima iš Joniškio rajono.

Naujieji kiemsargio šeimininkai gyvūnų globėjams paliko savo telefonų numerį ir adresą, jeigu šiems bus įdomu, kaip gyvūnui sekasi.

Šeimininkų beglobiams gyvūnams daugiausia randama paskelbus apie juos internete: www.pagalbagyvūnams.lt.

Pasirodė per brangu gydyti

Neseniai internete paskelbę apie šeimininkų ieškantį trijų mėnesių grynaveislį, rachitu sergantį vokiečių aviganį, gyvūnų globėjai sulaukė daugiau kaip dešimties gyventojų skambučių. Žmonės siūlėsi tuoj pat priglausti gyvūną.

Tuo tarpu minėtą vokiečių aviganį auginusi panevėžietė į bendrovę „Panevėžio specialus autotransportas“ atvežė jį užmigdyti. Ji paaiškino, už šunį mokėjusi 300 litų, tačiau nebenorinti dar tiek išleisti gydymui.

R.Liberienė sakė, kad daugeliui šunų pavyksta rasti naujus šeimininkus. Žmonės paima tiek didelius, tiek mažus šunelius. Gyventojai priglaudžia ir kates, tačiau jų globos namuose tiek daug, kad visoms surasti šeimininkų nesiseka.

Jau kelintas savaitgalis savanoriai kates veža į turgų „Tau, žemdirby“ ir Panevėžio automobilių turgų. Vakar jiems iš penkių nusivežtų kačiukų du pavyko padovanoti. Savanoriams taip pat pasisekė šiek tiek surinkti aukų gyvūnų globos namams.

„Sekundė“