aA
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime teigiama, kad opiausia šios karštos vasaros problema – sparčiai augantis skęstančiųjų bei nuskendusių žmonių skaičius. Jeigu birželio mėnesį vien tik šalies ugniagesiai iš įvairių vandens telkinių ištraukė 23 skenduolius, tarp jų ir 2 vaikus, tai per dar nesibaigusį liepos mėnesį jau ištraukti 67 nuskendę žmonės, iš jų 5 vaikai.
Šią vasarą Lietuvoje žmonės skęsta masiškai
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Dar 16 šią vasarą skendusių gyventojų ugniagesiams pavyko išgelbėti. O iš viso šiemet ugniagesiai gelbėtojai ištraukė net 148 skenduolius (pernai per tą patį laikotarpį – 87).

Beje, nuskendusių žmonių skaičius yra dar gerokai didesnis, nes be ugniagesių skenduolius ir skęstančiuosius iš vandens ištraukia gelbėjimo stočių gelbėtojai, policijos pareigūnai, gyventojai. Tą akivaizdžiai patvirtina ir praėjusių metų nelaimių vandenyje statistika. Statistikos departamento duomenimis pernai Lietuvoje iš viso paskendo 298 žmonės, o ugniagesiai ištraukė 165 skenduolius.

Ypač tragiškas buvo praėjęs savaitgalis, kai ugniagesiai iš įvairių vandens telkinių ištraukė net 17 nuskendusių gyventojų, išgelbėjo 2 skendusius žmones, o dar 3 skenduolius iš vandens ištraukė vietos gyventojai. Tai tik patvirtina, kad ne visi šalies piliečiai išklauso nuolat skelbiamų patarimų, kaip elgtis prie vandens telkinių arba jų visai nepaiso, juolab kad ir ketvirtadienį ugniagesiams teko traukti 5 paskendusius gyventojus.

Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą įspėja ir prašo poilsiautojų nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų, neplaukioti ant pripučiamų čiužinių, savadarbių plaustų ar kitų priemonių, neišdykauti valtyse, nesimaudyti iškart po valgio, išgėrus alkoholinių gėrimų ar perkaitus saulėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.