aA
Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, tikrindami informaciją apie neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių apyvartą Vilniaus mieste, sulaikė grupę asmenų, organizavusių neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių ir narkotinių medžiagų apyvartą, praneša Policijos departamentas.
Cigarečių kontrabandininkai augino kanapes
© Corbis/Scanpix

Policijos operacijos metu buvo sulaikyti trys Lietuvos piliečiai: G. K. (gim. 1974 m.), A. A. (gim. 1979 m.) ir J. Š. (gim. 1985 m.), kurie organizavo cigarečių gabenimą iš Rusijos ir Baltarusijos. Neįprasta buvo tai, kad sulaikytieji neapsiribojo cigarečių gabenimu, sandėliavimu ir platinimu. Viename iš nuomojamų namų sulaikytieji buvo įrengę didelę narkotinių augalų - kanapių - plantaciją.

Kratų metu, sulaikytiems asmenims priklausančioje sandėliavimo vietoje, pareigūnai aptiko 33 tūkst. cigarečių „Saint George“, „Minsk 5“ ir „Fest“ pakelių su Rusijos ir Baltarusijos banderolėmis. Pogrindinėje plantacijoje, įrengtoje per kelis namo aukštus, pareigūnai rado kelis šimtus augalų, kuriuos išdžiovinus, įtariamieji į neteisėtą apyvartą būtų galėję paleisti virš kilogramo vartojimui tinkamos marihuanos.

Realizavus kratų metu pareigūnų aptiktas cigaretes bei kanapes, juodojoje rinkoje įtariamieji būtų gavę per 250 tūkst. litų. Už cigaretes, rastas kratų metu, įtariamieji privalėtų sumokėti 187 440 litų pridėtinės vertės ir akcizo mokesčių.

Sulaikytiesiems gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.