aA
Į Lietuvą atvykęs JAV pilietis sostinės policijai ketvirtadienį pasiskundė, kad buvo užpultas ir sužalotas trijų jaunuolių. Prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą Kinijoje gimęs vyras pabrėžė, kad jo užpuolimas yra rasistinis. Tuo tarpu policija jam pareiškė įtarimus dėl Lietuvos pilietės sužalojimo.
Merginą sužalojęs JAV pilietis policijai pasiskundė dėl rasistinio užpuolimo
© A.Didžgalvio nuotr.

Ketvirtadienio popietę į Vilniaus 3-iąjį policijos komisariatą iš vienos sostinės centre esančios vaistinės buvo pristatytas 47 metų JAV pilietis, kurį viena Vilniaus gyventoja apkaltino sužalojimu – esą šis jai sudavė tris smūgius.

Užsienietis policijai pateikė savo versiją – esą apie 14 val. jis ėjęs Pylimo gatve, kai trijų asmenų kompanija ėmė jį užgaulioti. „Ko čia sup... kinas vaikšto“, - taip, pasak JAV piliečio, į jį kreipėsi angliškai kalbėjusi jauna mergina.

Netrukus tarp kompanijos kilo ginčas – užsienietis teigia, kad jam stiklo šuke buvo perpjauta ranka, o lietuvė policijai nurodė, kad jai smogta tris kartus į veidą.

Policijos patruliai, pagal sumuštos merginos nurodytus požymius, netrukus mušeiką užsienietį surado. Į policijos komisariatą pristatytas užsienietis aiškino, kad yra rašytojas, Lietuvoje lankosi pas savo draugę, kuri esą augina jo dukrą. Jis yra padavęs prašymą išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Policijos pareigūnai JAV piliečiui pareiškė įtarimus dėl moters sužalojimo, tačiau nuspręsta jo nesuimti – jam nurodyta neišvykti iš šalies. Įtarimų sulaukęs vyras taip pat parašė pareiškimą dėl esą rasistinio užpuolimo, jį taip pat pradėjo tirti policija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.