aA
Du Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai - kauniečiai Gediminas Budnikas ir prof. Gediminas Sakalnikas - pareiškė nutraukiantys ryšius su partija bei didžiausia Kauno miesto tarybos frakcija.
Konservatorių gretas paliko du Kauno miesto tarybos nariai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Abiejų parašytus pareiškimus apie pasitraukimą iš partijos prof. G. Sakalnikas įteikė pirmadienį vykusiame frakcijos posėdyje Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui, nenurodydamas jokių motyvų ir nesutikęs pakomentuoti kolegoms apsisprendimo priežasčių.

"Kaip tarybos nariai jie abu nebuvo aktyvūs. Frakcija tikrai iš jų nelaukė jokios naudos, nes mes žiūrim tik naudos miestui. Tačiau manome, jei garbingai traukiesi, tai turėtum paaiškinti, kokie asmeniniai motyvai nulėmė tokį sprendimą. Krepšinio terminais kalbant, yra komandos žmonės, yra ir ne komandos žmonių. Juos galima priskirti prie pastarųjų", - antradienį Eltai sakė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Neseniai sudarytame partijos būsimųjų savivaldos rinkimų sąraše prof. G. Sakalnikas atsidūrė trečiajame dešimtuke, o G. Budnikas - 61-ojoje pozicijoje. Tačiau, A. Kupčinsko patikinimu, galutinis partijos kandidatų sąrašas paaiškės tik spalio mėnesį, o savivaldos rinkimai vyks tik kitų metų vasario gale.

Preliminarus reitingavimas, mero nuomone, neturėjo daryti didelės įtakos miesto tarybos narių apsisprendimui, greičiau "juos kažkas sugundė kokiais nors pasiūlymais, ir jie patikėjo, kad ten bus geriau".

Eltos paklaustas, ar asmeniškai nėra konfliktavęs su trauktis sumaniusiais bendrapartiečiais, anksčiau priklausiusiems kitoms partijoms, meras A. Kupčinskas tokio atvejo neprisiminė.

Nebent, jo manymu, "ambicijų sukelti" galėjo prieš porą metų miesto taryboje vykę aštrūs "pasižodžiavimai dėl "Žalgirio" vyrų krepšinio komandos finansinės padėties". Abu minimi tarybos nariai buvo atstovais klubo valdyboje, ir abu tikino, kad "Žalgiris" neturi skolų. Vėliau paaiškėjo, kad iš tikrųjų skolos milžiniškos, ir dalį jų teko dengti savivaldybės biudžeto pinigais.

"Man nusibodo ravėti šieną", - populiarios televizijos laidos herojaus žodžiais pagrindinį pasitraukimo iš konservatorių motyvą Eltai įvardino prof. G. Sakalnikas. Nes darbas konservatorių frakcijoje, jo manymu, yra tuščias, todėl jau prieš metus jis galvojo apie pasitraukimą.

"Siūliau frakcijai daug rimtų dalykų. Jei jie būtų padaryti, Kauno miestas būtų kitoks. Deja, nematau jokių permainų (...)", - sakė G. Sakalnikas. Į politinę pensiją jis garantavo dar neišeinantis, nes turi per daug pasiūlymų, kad trauktųsi iš politikos.

Kas konkrečiai nulėmė G. Budniko apsisprendimą, Eltai nepavyko sužinoti, nes politikas drauge su Lietuvos krepšinio veteranais yra išvykęs į Zagrebą dalyvauti atsakingose varžybose.

Dviejų savo narių netekusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių konservatorių frakcija vis tiek lieka pati didžiausia Kauno miesto taryboje - nuo šiol ji turi 16 narių. Antri - Lietuvos socialdemokratų partijos atstovai, miesto taryboje turintys 6 narius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.