aA
Mažeikiuose specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių skyriaus agentai sulaikė Krašto apsaugos ministerijos Mažeikių teritorinio gynybos štabo viršininką kapitoną 40 metų Vytautą Giniotą.
Jis buvo sulaikytas savo darbo kabinete po to, kai iš šaukiamojo amžiaus jaunuolio už pažadą atleisti nuo būtinosios karinės tarnybos paėmė dviejų tūkstančių litų kyšį.

V.Giniotas buvo sulaikytas vykdant nusikalstamos veiklos imitavimo modelį.

Tuojau po kyšio perdavimo į Mažeikių teritorinio gynybos štabo viršininko kabinetą užėję STT agentai specialiai pažymėtus pinigus rado jo kelnių kišenėje. Iš pradžių V.Giniotas aiškino, jog šiuos pinigus jis pasiskolino, vėliau prisipažino paėmęs kyšį.

Jau po sulaikymo kapitonas dar spėjo apšaukti savo pavaldinius, kurie budėjo prie įėjimo į teritorinį gynybos štabą ir STT agentus į vidų įleido jam apie tai nepranešę.

V.Giniotas prisipažino, jog už kyšį jis būtų pasistengęs atleisti jaunuolį nuo būtinosios karinės tarnybos ir suteikti jam galimybę formaliai atlikti tarnybą savanoriškojoje krašto apsaugos tarnyboje.

Už kyšio paėmimą V.Giniotui iškelta baudžiamoji byla.

1998 metų rugpjūčio 18 dieną buvo sulaikytas Krašto apsaugos savanorių pajėgų Šiaulių apskrities teritorinės gynybos rinktinės 61-ojo bataliono 612-osios kuopos vadas viršila Albinas Imbrasas (g. 1963 m.).

Jis iš būtinosios karinės tarnybos išvengti panorusio jaunuolio per tarpininką paėmė vieną tūkstantį 300 litų.

"Lietuvos rytas"