aA
Europos Sąjungos viršūnių susitikime pritarta Lietuvos siūlymui, kad telkiant reikiamas lėšas transeuropiniams projektams yra svarbu sustiprinti visų finansavimo šaltinių derinimą. Premjeras A.Brazauskas pabrėžė, kad tai yra ypač aktualu Baltijos šalims, kurios yra iš esmės infrastruktūriškai atkirstos nuo ES valstybių.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Pasak vyriausybės spaudos tarnybos, sutarta, kad į “greito starto programą“ bus galima įtraukti gerai parengtus projektus ir gauti jiems reikiamą finansavimą net ir vėlesniame etape. Du Lietuvos projektai – geležinkelis Rail Baltica bei elektros tiltas į Lenkiją – yra įtraukti į Europos Komisijos pasiūlytų prioritetinių transeuropinių projektų sąrašą.

Kartu su kitomis šalimis Lietuva pasiekė, kad atrenkant prioritetinius infrastruktūrinius projektus būtų atsižvelgiama ne tik į gamtines, bet ir į valstybių sienų sukuriamas kliūtis.

Viršūnių taryba nusprendė, kad kitais metais bus visapusiškai peržiūrėti ES santykiai su Rusija. Premjeras A.Brazauskas pabrėžė, kad Lietuva taip pat yra pasirengusi prisidėti prie šios iniciatyvos. “Svarbu, kad ES ir Rusijos Partnerystės ir bendradarbiavimo sutartis nuo 2004 m. gegužės 1 d. būtų taikoma ir naujoms ES šalims” – sakė A.Brazauskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.