aA
Olandijoje 12 metų sulaukę mokiniai kitais metais rizikuos atsidurti kalėjime, jei ir toliau praleidinės pamokas. Bandomoji kovos su pamokų nelankymu programa Amelo regione įsigalios nuo sausio mėnesio. Ji skirta patiems nepažangiausiems mokiniams nuo 12 iki 16 metų.
klasė, mokykla, studentai
"Tokiomis priemonėmis stengsimės sudrausminti jaunuosius neklaužadas, kurie nuolat bėga iš pamokų ir ateityje gali tapti nusikaltėliais. Norime apsaugoti juos, kad jie nelinktų į blogį", - naujienų agentūrai "Nu" sakė prokuroro atstovas spaudai.

"Tik retkarčiais mokykloje nepasirodantys mokiniai gali būti ramūs. Ši programa skirta tiems 20 ar 30 vaikų, kurie visada kelia problemų", - pažymėjo jis.

"Iš pradžių su jaunimo organizacijų pagalba mėginsime juos įtikinti, kad jie pakeistų savo požiūrį. Kalėjimas yra tik kraštutinė priemonė", - sakė jis.

Nepaklusnūs paaugliai galės būti nubausti ir viešaisiais darbais. Jei visos išbandytos priemonės nepadės, teisėjai jauniesiems pažeidėjams skirs iki dviejų savaičių laisvės atėmimo bausmę, kurią jie turės atlikti jaunimo įkalinimo įstaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.