aA
Už prezidento Rolando Pakso apsaugą atsakingas Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) "nėra gavęs iš kitų institucijų ar privačių asmenų informacijos apie realias grėsmes prezidento saugumui". Tai Seimo nariams ketvirtadienį per Vyriausybės valandą sakė vidaus reikalų ministrą pavaduojantis krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius
© ELTA
Šią savaitę opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narė Rasa Juknevičienė kreipėsi į vidaus reikalų ministrą Virgilijų Bulovą prašydama išsklaidyti arba patvirtinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie neva prezidentui gresiantį pasikėsinimą.

Tokia informacija buvo paskelbta remiantis prezidento patarėju Gintaru Šurkumi.

R.Juknevičienė prašė ministro paneigti tokią informaciją ir tuo atveju, jeigu tai tėra "prezidento patarėjų ir viešųjų ryšių konsultantų triukas".

Seimui praėjusią savaitę pritarus parlamentinės komisijos išvadoms, jog prezidentas dėl savo ryšių "buvo ir yra pažeidžiamas" ir tai sudaro grėsmes Lietuvos nacionaliniam saugumui, R.Paksui gresia apkalta Seime, jeigu jis pats neatsistatydins.

Generalinė prokuratūra šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų prezidentui. Tokie įtarimai yra pateikti dosniausiam R.Pakso rėmėjui Jurijui Borisovui, kuris slapta įrašytame pokalbyje telefonu grasina atsiimti savo pinigus ir vadina prezidentą "politiniu lavonu".

J.Borisovas R.Pakso rinkimų kampanijai paaukojo 1,2 mln. litų.

Pastarosiomis dienomis žurnalistai taip pat pastebėjo, jog prezidentą lydėjęs apsaugos darbuotojas demonstratyviai nešėsi automatą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.