aA
Ilgai lauktoje ataskaitoje apie valstybės ir Bažnyčios santykius Prancūzijoje, kuri buvo pateikta ketvirtadienį, vyriausybei patariama uždrausti moksleiviams nešioti musulmoniškus šydus, žydiškas šlikes ar didelius krikščioniškus kryžius.
Musulmonė
Musulmonė
Prezidentui Jacques'ui Chiracui (Žakui Širakui) pateiktoje ataskaitoje sakoma, kad tokių "į akis krintančių religinių ženklų" dėvėjimas ar nešiojimas prieštarauja griežtai pasaulietinei tvarkai, kuri pagal šalies įstatymus turi galioti valstybinėse įstaigose.

Dokumente taip pat siūloma oficialiomis šventėmis, tokiomis kaip Kalėdos, paskelbti judėjų Jom Kipurą ir musulmonų Id al Adhą (Aukojimo šventę) ir įpareigoti bendroves leisti savo darbuotojams patiems pasirinkti, per kurias šventes pasiimti laisvas dienas, žurnalistams sakė ataskaitą parengusios komisijos sekretorius Remy Schwartzas (Remi Švarcas).

Dėl musulmonių galvos apdangalų Prancūzijoje buvo kilęs nemažas triukšmas; nerimaujama, kad šalies musulmonų bendruomenėje, kurią sudaro 5 mln. žmonių - 8 proc. visų gyventojų, gali būti skleidžiamos islamo fundamentalistų idėjos.

Diskusijos dėl šio draudimo, kuriam nepritaria krikščionių, musulmonų ir dauguma žydų religinių lyderių, taip pat atspindi susirūpinimą dėl nesėkmingos daugelio musulmonų integracijos ir dėl to, kaip globalizacija keičia Prancūzijos visuomenę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.