aA
Prezidentui Rolandui Paksui užsiminus apie bandymus "nupirkti" jo atsistatydinimą, Premjeras Algirdas Brazauskas Vyriausybę išbraukė iš potencialių kyšininkų sąrašo. "Iš kur šaltiniai, kad Vyriausybė bando papirkti Prezidentą? Ar manote, kad Vyriausybė turi tiek daug lėšų, kad galėtų ką nors papirkti?", - ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime juokėsi A. Brazauskas.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Opozicinės Konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius savo klausimą dėl galimo Prezidento papirkimo argumentavo tuo, kad Premjeras gana dažnai pas jį lankosi, ir ar negalėjo būti tarp tų, kurie už atsistatydinimą pasiūlė pinigų. Parlamentarams smagiai krizenant, Vyriausybės vadovas patikino, jog valstybės biudžeto pinigai ir jų panaudojimas yra griežtai kontroliuojamas, todėl apie jokį papirkimą negali būti ir kalbos.

Kalbėdamas apie R. Pakso pasisakymą trečiadienį Pakruojyje, kur šalies vadovas esą sakęs, kad jam už atsistatydinimą siūlyta ir pinigų. Premjeras teigė, kad tai yra gandas.

"Nereikėtų užsikabinti už šio kabliuko ir daryti kokių nors išvadų", - sakė A. Brazauskas.

Vyriausybės vadovas dar kartą patvirtino, kad jis nereikalauja ir neturi teisės reikalauti R. Pakso atsistatydinimo. Jo nuomone, skandale turi įvykti koks nors lūžis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.