aA
Amerikietis, mobiliojo telefono fotokamera fotografavęs moteriai po sijonu, apkaltintas vujarizmu. Dvidešimtmetis Jackas (Džekas) Le Vu, gyvenantis Vašingtono valstijos Sammamisho miestelyje, savo kaltę neigė. Tai yra pirmoji tokio pobūdžio byla po to, kai JAV teisėtvarkininkai šių metų sukūrė įstatymą, ribojantį telefono fotokamerų naudojimą.
kojos, sijonas
Elektroninio privatumo informacijos fondo direktorius Marcas (Markas) Rotenbergas sakė, kad tai – pirmoji jam žinoma byla, iškelta dėl netinkamo telefono su fotokamera naudojimo.

J.L.Vu buvo paleistas už 25 tūkst. JAV dolerių (70,88 tūkst. litų). Jei teismas pripažins įtariamąjį kaltu, jam gresia iki 5 metų laisvės atėmimo. Įtariamojo šeima atsisakė komentuoti įvykį.

Liudininko teigimu, J.L.Vu apsimetė tikrinąs parduotuvės lentynas ir taip prekybos centre sekė 26 metų moterį, pritūpdavo lyg norėdamas apžiūrėti prekes apatinėje lentynoje, pakišdavo telefoną po moters sijonu, paspausdavo porą mygtukų ir tada žiūrėdavo į gautus paveikslėlius.

Pareigūnai bylos įrašuose paminėjo, jog J.L.Vu prisipažino esąs kelnaičių fetišistas ir panašiai fotografavęs keletą kitų moterų, o vėliau jų nuotraukas perkėlęs į kompiuterį.

Nukentėjusioji prašė, kad jos vardas nebūtų skelbiamas. Ji sakė, kad apsipirkinėdama nujautė, kad kažkas ne taip, tačiau visą dėmesį buvo sutelkusi į pirkinius ir savo kūdikį.

„Nė karto neatsigręžiau. Tai – toks dalykas, kurio viešoje vietoje tikėčiausi mažiausiai“, sakė moteris.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.