aA
Kai kurie ketvirtojo šaukimo Rusijos Valstybės Dūmos deputatai siekia sudaryti liberaliosios pakraipos deputatų grupę. Tai pareiškė interviu agentūrai "Interfax" naktį į ketvirtadienį nepriklausomas deputatas Vladimiras Ryžkovas.
"Mes mėginame suburti į šią grupę liberaliai nusiteikusius bendraminčius", - sakė jis. Pasak deputato, darbinis grupės pavadinimas - Demokratinių jėgų sąjunga.

V.Ryžkovas pažymėjo, kad dar tik prasidėjo derybos dėl šios grupės sudarymo, bet keli deputatai - pirmiausia iš partijos "Jabloko" ir Dešiniųjų jėgų sąjungos - pareiškė pasiryžę dalyvauti joje.

Pagrindinis sunkumas sudaryti tokią frakciją, pasak N.Ryžkovo, yra tai, kad joje turi būti ne mažiau kaip 35 deputatai, nes, pagal Dūmos reglamentą, tik esant tokiam skaičiui galima įregistruoti deputatų grupę.

"Su Kremliumi jokių derybų dėl mūsų grupės sudarymo nebuvo, bet manau, tokios konsultacijos galimos, nes mes įsitikinę: reikia padaryti viską, kas įmanoma, kad Dūmoje nacionalistams būtų rimtų oponentų", - sakė V.Ryžkovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.