aA
Rumunijoje vieno vyskupo pastangos nuraminti naujo parapijos klebono paskyrimu pasipiktinusius gyventojus baigėsi tuo, jog gatvėje kilo muštynės lazdomis ir pagaliais. Norėdamas įtikinti parapijiečius priimti naują kunigą Sučavos vyskupas į Gaineščio gyvenvietę atvyko su vietos dvasininkais ir "privačia saugos tarnyba".
Katalikų kunigas biblija
Katalikų kunigas biblija
Naujasis kunigas pakeitė žmonių pamėgtą tėvą Constantiną Picą (Konstantiną Piką), kuris, nieko nepaaiškinus, iš šios gyvenvietės klebono pareigų buvo atleistas prieš tris mėnesius.

Atvykęs vyskupas ant bažnyčios durų rado pakabintą spyną, kurią apsaugos darbuotojams teko nudaužti.

Vietos gyventojai, teigiantys, kad C.Pica tapo dvasininkų tarpusavio kovos auka, susirinko prie bažnyčios ir ėmė šaukti, kad jų mylimas klebonas būtų sugrąžintas.

Prie bažnyčios suplūdus dar daugiau lazdomis grūmojančių parapijiečių, vyskupo delegacija ir sargybiniai spruko namo.

Žmonės ant savo gyvenvietės bažnyčios durų uždėjo naują spyną ir teigė ją nuimsiantys tik tada, kai į Gaineštį sugrįš tėvas Constantinas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.