aA
Belgijoje antradienį per karines pratybas ore susidūrus ir nukritus dviem naikintuvams F-16, žuvo vienas pilotas, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.
Miškingame rajone sudužę naikintuvai užsidegė, o nuo jų kylančių dūmų debesis buvo matomas net už keliolikos kilometrų, sakė vienas ugniagesių atstovų spaudai.

"Vieno naikintuvo pilotas nesugebėjo katapultuotis, ir vėliau jo kūnas buvo rastas tarp kabinos nuolaužų", - sakė vietos policijos pareigūnas, kurio žodžius citavo naujienų agentūra "Belga".

Kiek ankščiau vienas armijos atstovų spaudai buvo pranešęs, kad per šį incidentą gyvi liko abu pilotai. Televizijos reportažuose buvo matyti degančios naikintuvų dalys, kurios plačiai pasklido po medžiais apaugusią vietovę.

Ši nelaimė įvyko Pietų Belgijos Marš En Fameno regione. Abu sudužę orlaiviai buvo atskridę iš Klen Broželo karinės bazės Šiaurės Rytų Belgijoje, sakė armijos atstovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.