aA
Kalinigrado srityje dislokuotą Rusijos Baltijos laivyną inspektuos Lietuvos kariuomenės pulkininko leitenanto Česlovo Šlėgaičio vadovaujama karinių inspektorių delegacija.
Karinė inspekcija bus atliekama pagal 1999 metais Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalių pasirašytą Vienos dokumentą, pagal kurį inspektoriai gali būti siunčiami į užsienio valstybę, pasirašiusią šį dokumentą, kad patikrintų, ar ten nevykdoma "nesankcionuota karinė veikla".

Lietuva ir Rusija tokias inspekcijas laiko bendradarbiavimo ir tarpusavio pasitikėjimo didinimo priemone saugumo srityje.

Kaip pranešė Rusijos Baltijos laivynas, inspektoriai tikrins Baltijos laivyno pakrantės kariuomenės mokomąjį motorizuotųjų šaulių pulką, dislokuotą Gvardeiske.

Kariniai inspektoriai iš Lietuvos šiemet jau antrąjį kartą tikrina Rusijos Baltijos laivyno dalinius. Sausį grupė Lietuvos karininkų kartu su Danijos atstovu patikrinę laivyno pakrantės sargybos ir sausumos kariuomenės dalinius, Vienos susitarimo pažeidimų nerado.

Baltijos laivyne tarnauja apie 10 tūkst. karių, laivynas turi apie 90 laivų. Iš viso srityje yra iki 25 tūkst. armijos ir kitų ginkluotų struktūrų personalo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.