aA
Viena kregždė – dar ne pavasaris. Komisijos išvados – dar ne apkalta. Netgi jeigu Prezidentui akį kirsti nusitaikė ne viena, bet keletas kregždžių – konservatoriai – o jiems pritarė kone visas Seimas.
Kregždė
Tą supranta ir Prezidentas, jo komanda bei liberaldemokratai, su kuriais šalies vadovas, nepaisydamas draudimo Konstitucijoje, darda Lietuvos keliais ir kitaip bičiuliaujasi.

Iš pažiūros chaotiškas, jokiems logikos, moralės, sveiko proto ir netgi viešųjų ryšių dėsniams nepasiduodantis Prezidentūros pastarųjų dienų elgesys vėliau galbūt neatrodys toks jau nemotyvuotas. Apkalta Lietuvoje niekada nebuvo inicijuota, net ir kaimo bobulei aišku, kad kvepia ilgu ir alinančiu procesu: R. Pakso nepavyks viens du atstatydinti. Ir čia libdemai ir jų patronas laimi labai svarbaus dalyko – laiko. Ir tuo laiku pradeda sumaniai naudotis. Ne tik į mišias eiti…

Libdemų ir R. Pakso vokalinis instrumentinis ansamblis lankosi vis naujuose miesteliuose, nesvarbu, kad būtent tuose, kurie per rinkimus palaikė R. Paksą. (Prezidentas bendrauja su gyventojais). Nesvarbu, kad Prezidentas išdidžiai įžengia per šonines duris, nes jei eitų per centrines, būtų ne tik nušvilptas, bet ir kiaušiniais apmėtytas.

Nuo tokių išpuolių, matyt, Prezidento apsauginiai ir saugo demonstratyviai atkištais automatais. Tuo tarpu visuomenėje bandoma paskleisti naują rūką – neva į Prezidentą kėsinasi tušti benzino kanistrai ir nuodai, atkeliaujantys per “Stiklių” gardėsius. (Prezidentą nori nudėti, jam gresia pavojus – tai iš tiesų perversmas).

Antradienį tradicinėje Prezidentūros programoje pasigirdo naujų gaidų – šalies vadovas vėl trenkė kumščiu į stalą ir papriekaištavo dėl "prastų" darbo rezultatų, tiriant žemėtvarkininkų piktnaudžiavimą dalijant žemės sklypus, kad po to galėtų vėl pasikabinti medalį už kovą su korupcija . ( Prezidentas tęsi pažadus, tvarka bus).

O štai Prezidento asmeninėms problemoms spręsti nusamdyti kieti riešutėliai “Baublys ir partneriai” antradienį pareiškė, kad Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui išvados kelia abejonių dėl jų teisinio pagrįstumo ir teisėtumo. (Mes gi sakėme, kad tai - šliaužiantis perversmas, kurio iniciatoriai nepaiso nekaltumo prezumpcijos!).

Ir dar – kol kas didžiausias prezidentūros skandalo pastarųjų dienų posūkis: iš naujo atrasta Lietuvos politikos žvaigždė V. Uspaskichas nutarė remti R. Paksą… Ir nesvarbu, kad P. Paksą rėmęs ir nuo jo nusisukęs A. Brazauskas, padejavo dėl Lietuvos diplomatinės izoliacijos ir pagrūmojo Briuselyje visą tiesą pasakosiąs.

Tai ką – argi mažai darbų nuveikta per savaitę? O kur dar likę mėnesiai…

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.