aA
Ketvirtadienį Ukmergėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo teisėjui. Byla iškelta dėl UAB „Miesto energija“ direktoriaus Artūro Stravinsko ir jo advokato elgesio teisme.
Ukmergės teismo pirmininką besibylinėjantis verslininkas išvedė iš kantrybės
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Kaip DELFI pasakojo Ukmergės rajono apylinkės teismo pirmininkas Evaldas Pašilys, civiline tvarka bylinėjosi Ukmergės savivaldybė ir bendrovės „Miesto energija“ bei „Energijos taupymo centras“. Savivaldybė prašė perduoti jai tris katilines. Gegužės 31 d. teismas šiam turtui skyrė laikinąsias apsaugos priemones.

Birželio 3-iąją Ukmergės teismo pirmininkas, nagrinėjantis šią civilinę bylą, surengė nutarties išaiškinimą.

Įstatymai numato nutarties išaiškinimą be jos pakeitimo. Tačiau, pasak E. Pašilio, „Miesto energijos“ direktorius A. Stravinskas ir jo advokatas įkyriai vis prašė pakeisti nutartį. Teisėjo kantrybė baigėsi, kai jis pastebėjo, kad A. Stravinskas dar ir be leidimo mobiliuoju telefonu įrašinėja tai, kas vyksta teismo pirmininko kabinete. E. Pašilys liepė telefoną padėti ant stalo ir iškvietė policiją.

Tą pačią dieną pareigūnai dėl trukdymo teisėjui pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tačiau A. Stravinskas DELFI papasakojo kitokią įvykio versiją. Pasak jo, E. Pašilys buvo žadėjęs, kad nutarties išaiškinimas bus parengtas iki 12 val. Verslininkas su advokatu pas teismo pirmininką atvyko 15.15 val.

Pasak „Miesto energijos“ vadovo, E. Pašilys pusantros valandos kalbėjęs „nesamones“: pasakojęs apie savo žemaitišką kilmę ir apie tai, kaip pats pjauna malkas, skundęsis maža alga bei sunkiu teisėjų darbu ir t.t. Atvykusieji keletą kartų bandę šnekiajam teisėjui priminti, kad jie atvyko tam, jog gautų nutarties išaiškinimą, tačiau taip jos ir negavo. Dar sykį priminus, kad jiems reikalingas išaiškinimas, teismo pirmininkas įtūžo ir iškvietė policiją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.