aA
Korporacija žada Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) trejiems metams paskolinti 4,85 mln. litų.

Trečiadienį Vyriausybė suteikė valstybės garantiją IBM dėl tokios paskolos.

Investicinio projekto tikslas yra sukurti Lietuvos švietimo informacinę sistemą ir sudaryti galimybes kiekvienam Lietuvoje besimokančiam naudotis informaciniais mokymo priemonių ištekliais, besiremiančiais naujausiomis informacinėmis technologijomis.

Įgyvendinant projektą ketinama sukurti bazinę švietimo informacinės sistemos infrastruktūrą, telekomunikaciniais ir informaciniais ryšiais sujungti švietimo įstaigas, savivaldybių administracijas, Regioninius centrus, Švietimo informacinių technologijų centrą ir ŠMM.

Vykdant projektą siekiama, kad Lietuvos bendrojo lavinimo, profesinių mokyklų moksleiviai bei aukštesniųjų ir aukštųjų mokyklų studentai galėtų naudotis visais mokymo priemonių ištekliais, per kompiuterinius tinklus dalyvauti įvairiuose projektuose.

Pirmoji projekto dalis buvo vykdoma 1998 metais, kuomet sistema buvo įdiegta ŠMM ir Šiaulių apskrityje.

Pernai metais dėl lėšų trūkumo šio projekto įgyvendinimas buvo nutrauktas, o šiemet informacinė sistema turėtų būti įdiegta Vilniaus švietimo įstaigomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.