aA
Derrickas Birdas, kuris trečiadienį nušovė 12 žmonių Anglijos šiaurėje, anot draugų ir kaimynų, buvo "normalus vyrukas", neatrodęs galintis įvykdyti tokį kraupų išpuolį. Tačiau pranešama, jog buvo kai kurių perspėjančių ženklų prieš žudynes, kurias, pasak žiniasklaidos, galėjo išprovokuoti konfliktas šiaip santūraus D.Birdo šeimoje arba darbe.
12 žmonių nušovęs taksistas nepagailėjo savo brolio dvynio ir kolegų
© AFP/Scanpix

52 metų taksi vairuotojas trečiadienio rytą šaudė į žmones, važinėdamas po vaizdingą Britanijos Ežerų kraštą, o galiausiai nukreipė ginklą į save.

Policija kol kas nežino šio išpuolio motyvų, o D.Birdo psichikos sutrikimų anksčiau nebuvo užfiksuota, nurodė vietos medicinos pareigūnai.

Kai kuriuose pranešimuose minima, kad tą incidentą galėjo išprovokuoti šeimoje kilęs konfliktas dėl D.Birdo motinos palikimo.

Nušovė brolį ir šeimos advokatą

Dienraštis "The Times" rašo, kad tarp užpuoliko aukų buvo jo brolis dvynys Davidas, taip pat jų šeimos advokatas Kevinas J.Commonsas.

Tuo tarpu dienraštis "The Sun", remdamasis kito taksisto pateikta informacija, nurodė, jog D.Birdas susikivirčijo su bendradarbiais antradienio vakarą. Pranešama, jog ginčas likus kelioms valandoms iki žudynių kilo dėl eilės nesilaikymo tarp taksi vairuotojų.

Darbe pasakė: rytoj įvyks žudynės

Derrickas Birdas
Derrickas Birdas
© AFP/Scanpix

"Vėliau Derrickas paspaudė jiems visiems rankas ir tarė: "Rytoj įvyks žudynės", - pasakojo vienas neįvardytas jo bendradarbis.

Apie 20 metų su D.Birdu draugiškus santykius palaikęs Peteris Ledderis taip pat sakė "The Times", kad prieš incidentą buvo kai kurių ženklų, kad jis ketina kažką padaryti.

Per jųdviejų pokalbį, įvykusį antradienį apie vidurnaktį, D.Birdas esą jam sakęs: "Daugiau su tavimi nebepasimatysiu".

Vietos gyventojai buvo sukrėsti sužinoję, kad žudikas buvo ramus išsiskyręs vyras, gyvenęs vienas Rauros kaime, daug dirbdavęs ir mėgdavęs atostogauti užsienyje.

D.Birdas turėjo du suaugusius sūnus, iš kurių vienas neseniai susilaukė pirmojo vaiko. Kai kurie laikraščiai praneša, kad ginklus taksistui paliko jo tėvas, miręs prieš kelerius metus.

Baro "The Hound Inn", kuriame D.Birdas būdavo įprastas svečias, savininkė Michelle Haigh sakė: "Jis buvo tiesiog normalus vyrukas".

"Jis buvo mielas vyras, niekuo neįprasta neišsiskyręs. Jis užsukdavo į barą, išgerdavo porą pintų, paplepėdavo su draugais ir eidavo namo. (Polinkis žudyti) nebuvo būdingas mūsų pažinotam Derrickui Birdui", - pasakojo ji.

"Pažinojau jį 15 metų. Jis visada būdavo malonus, visada rasdavo laiko pasisveikinti, - pridūrė 26 metų Ryanas Dempsey, gyvenantis Rauroje netoli D.Birdo namų. - Kiek žinau, jis pasielgė visiškai neįprastai. Dar nesu matęs jo blogai nusiteikusio."

Sue Matthews, dirbanti taksi fimoje "A2B Taxis" Vaitheiveno mieste, kuriame buvo nužudyta dalis D.Birdo aukų, taip pat buvo apstulbinta jo veiksmų.

"Tiesą sakant, jis buvo ramus vyrukas. Esu visiškai sukrėsta", - sakė ji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.