aA
Šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme baigiamas baudžiamosios bylos dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei dokumentų klastojimo ir jų panaudojimo nagrinėjimas. Baigiamąsias kalbas proceso šalys teisme turėtų sakyti liepos 2 d.
Teisiamą finansininkę pasivijo dar viena baudžiamoji byla
© A.Didžgalvio nuotr.

Kaip praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra, už daugiau kaip 2,5 mln. litų svetimo turto (uždarosios akcinės bendrovės „Europart“) pasisavinimą teisiamos buvusios vyriausiosios buhalterės laukia dar vienas teismo procesas: šiomis dienomis prokuratūra baigė antrąjį ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai dėl kitų nusikalstamos veikos epizodų pareikšti tai pačiai buvusiai bendrovės finansininkei 40-metei L. J.

Buvusi „Europart“ vyriausioji buhalterė L. J. kaltinama 2005 m. bei 2007 m. suklastojusi elektroninio mokėjimo nurodymus ir iššvaisčiusi jai patikėtą svetimą turtą už beveik 14 tūkst. litų.

Ikiteisminiu tyrimu nustatyta, kad kaltinamoji pinigus per du kartus, pasinaudojusi elektronine bankininkyste, iš bendrovės sąskaitos pervedė į savo sesers asmeninę sąskaitą.

Abu ikiteisminius tyrimus, vadovaujant Klaipėdos apygardos prokurorei Laimai Rokanskienei, atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų, už svetimo turto iššvaistymą – iki 2, o už dokumentų klastojimą ir panaudojimą – iki 3 metų nelaisvės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.