aA
Iširo 40 m. trukusi buvusio JAV viceprezidento Alo Gore’o ir jo žmonos Tipper santuoka, informuoja sheknows.com. Elektroniniame laiške buvusio JAV viceprezidento kolegoms rašoma, kad skyrybos – abipusis sprendimas, priimtas po ilgo ir atsakingo svarstymo.
Alas Gore’as ir jo žmona Tipper
Alas Gore’as ir jo žmona Tipper
© Reuters/Scanpix

Pora pasakojo draugams, kad tiesiog atitolo vienas nuo kito. Vienas senas sutuoktinių kolega teigė, jog jie ėmė gyventi kiekvienas savo gyvenimą.

Per aštuonerius A. Gore’o darbo viceprezidentu metus (1993 – 2001 m.) jo ir žmonos iš išorės tvirta atrodžiusi santuoka buvo tarsi atsvara sekso skandalo sukrėstai Billo Clintono santuokai.

2000 m. A. Gore’as nesėkmingai kandidatavo į prezidentus, dalyvavo kampanijoje už klimato kaitos sustabdymą. Už knygą „An Inconvenient Truth“ (Nepatogi tiesa) 2007 m. jis gavo Nobelio taikos premiją, o pagal knygą 2006 m. sukurtas dokumentinis filmas „An Inconvenient Truth“ įvertintas „Oskaru“ kaip geriausias dokumentinis filmas.

Alas Gore’as ir jo žmona Tipper
Alas Gore’as ir jo žmona Tipper
© Reuters/Scanpix

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.