aA
Gruzijos vietos valdžios rinkimų organizavimas liudija akivaizdžią pažangą, pirmadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.
A.Ažubalis: Gruzijos vietos valdžios rinkimai rodo „akivaizdžią pažangą“
© A.Didžgalvio nuotr.

Pasak ministro, nors oficialaus ESBO raporto dar nėra, bet remiantis Lietuvos ambasados duomenimis ir Europos Sąjungos (ES) atstovo Pietų Kaukazui pareiškimais galima konstatuoti, kad rinkimai buvo gerai organizuoti, vyko ramioje atmosferoje.

"Lyginant su praėjusiais rinkimais pastebima akivaizdi pažanga", - BNS sakė A.Ažubalis.

Ministras priminė, kad apie demokratinių, laisvų ir teisingų rinkimų standartų svarbą jis kalbėjo su neseniai Vilniuje apsilankiusiu kolega iš Gruzijos Grigoliu Vašadze.

"Sakiau, kad Gruzijai šie rinkimai bus rimtas demokratijos išbandymas. Džiaugiuosi, kad padaryta pažanga, tame tarpe įgyvendinant ESBO ir Europos Tarybos įsipareigojimus. Esame pasirengę toliau remti Gruziją demokratinių reformų kelyje", - sakė A.Ažubalis.

"Noriu atkreipti dėmesį į Gruzijos atvirumą kviečiant stebėti minėtus rinkimus, nes ESBO ne visada stebi vietos rinkimus. Gruzija aktyviai kvietė tarptautinę bendruomenę siųsti tiek ilgalaikius, tiek ir trumpalaikius stebėtojus", - pridūrė ministras.

Rezultatai rodo, kad Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio valdančioji partija ir dabartinis sostinės meras, artimas prezidento sąjungininkas, ryškia persvara laimėjo sekmadienį vykusiuose vietos rinkimuose, kurie vertinami kaip dabartinės valdžios demokratijos testas ir pasirengimas prezidento rinkimams.

BNS