aA
Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius žada, kad aukštųjų ir profesinių mokyklų bendrabučių renovavimui artimiausiais metais bus skirta kelios dešimtys milijonų litų. Lėšų tikimasi gauti iš Europos Sąjungos (ES) programos "Jessica".
Švietimo ministras žada dešimtis milijonų studentų bendrabučių renovacijai
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Kaip žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius, pirmadienį Vyriausybė pasitarime pritarė tam, kad Švietimo ir mokslo ministerija "imtųsi iniciatyvos rengti reikalingus teisės aktus ir inicijuoti procesus" dėl lėšų naudojant ES "Jessica" programą.

"Naudojant ES pinigus, kol kas nieko konkretaus nenumatyta", - sakė premjeras.

Švietimo ir mokslo ministras sako, kad bendrabučių renovavimui turėtų būti skirta keliasdešimt milijonų litų, tačiau tikslesnes sumas žada paskelbti po dviejų savaičių.

"Papildomai dar keliasdešimt milijonų tiek per "Jessica", tiek per dar papildomas galimybes dar šiais metais matome pajudėjimą", - sakė G.Steponavičius.

"Po dviejų savaičių pasakysime gerokai tikslesnius ir didesnius skaičius", - pridūrė ministras.

Anot jo, rasti papildomi šaltiniai - "dviženklės milijoninės sumos", tačiau iš kur šios sumos, ministras neatsakė.

G.Steponavičius sakė besitikintis, kad bendrabučių renovavimas bus pradėtas šią vasarą: "Iki birželio vidurio noriu matyti sprendimus, leisiančius pajudėti su bendrabučių renovavimu dar šią vasarą".

Jis taip pat teigia besitikintis, kad "kitąmet bus pakankamai didelė finansinė injekcija į šią silpną infrastruktūros grandį".

Tuo metu aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas abejoja, ar bendrabučių renovavimą pavyks pradėti šiemet.

"Bendra suma, kuri galėtų būti panaudota iš "Jessica" fondo, pasitarime buvo įvardyta virš 40 mln. Kaip pamečiui būtų išsidėstę, šiais metais akivaizdu, kad pagal šią priemonę realūs darbai vargu bau ar galės prasidėti, nes reikia paruošt ir projektus, ir taip toliau - tai atima laiko", - sakė G.Kazlauskas.

Pasak ministro G.Steponavičiaus, bendrabučiai, kurie bus renovuojami, atrinkti pagal aukštųjų ir profesinių mokyklų pasiūlymus vadovaujantis nusidėvėjimo ir kitais kriterijais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.