aA
Mokyklinio lietuvių kalbos egzamino vertinimai bus aiškūs po 9 darbo dienų, o valstybinio – liepos 1 dieną, praneša Nacionalinis egzaminų centras.
Valstybinio lietuvių k. egzamino rezultatų teks laukti mėnesį
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Lietuvių gimtosios kalbos egzaminų rezultatai turėtų paaiškėti birželio 23-ąją. Pirmadienį gimtosios lietuvių kalbos valstybinį egzaminą laikė 25572, mokyklinį – 19211 kandidatas. Tautinių mažumų mokyklose valstybinį lietuvių kalbos egzaminą laikė 2053, mokyklinį – 1813 kandidatų.

Kaip DELFI patvirtino Nacionalinio egzaminų centro direktorius Saulius Zybartas, iš mokyklinio egzamino pirmadienį pašalintas tik vienas abiturientas. Teisės laikyti egzaminą vilnietis neteko dėl to, kad grubiai pažeidė taisykles - atsinešė mobilųjį telefoną.

Pasak centro atstovų, šalies savivaldybių pateiktos žinios patvirtina, kad egzaminas prasidėjo ir vyko sėkmingai.

Pirmadienį organizuotas pirmasis brandos egzaminas ne tik vienintelis privalomas, bet ir vienintelis likęs dviejų tipų – mokyklinis ir valstybinis – brandos egzaminas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.