aA
Gruzijos gvardijos kariai
Gruzijos gvardijos kariai
© Gazeta.ru
Pasak įgaliotinės, gvardiečiai "neturi kokių nors ypatingų reikalavimų ir savo akcija norėjo atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į vargingą Gruzijos kariškių padėtį". Kiek anksčiau prezidento atstovas spaudai Kachma Imnadzė paskelbė, kad šio maišto tikslas buvo įvykdyti valstybės perversmą.

Pasak N.Devdariani, gvardiečiai nepatenkinti, kad valdžios atstovai neskyrė deramo dėmesio jų akcijai ir nepradėjo derybų. Ji taip pat informavo, kad artimiausiu metu galbūt bus surengtas maištininkų susitikimas su žurnalistais.

Tuo tarpu šiuo metu Valstybės kanceliarijoje Tbilisyje vyksta skubus Nacionalinio saugumo tarybos posėdis, kuriam vadovauja šalies prezidentas Eduardas Ševardnadzė.

Kaip pranešė Gruzijos žiniasklaida, prezidentas pasirengęs gegužės 27 dieną susitikti su maištininkų atstovais ir aptarti jų problemas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.