aA
Prezidentūra ketvirtadienį patikslino Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus plačiai nuskambėjusį pasisakymą užsienio naujienų agentūrai, patvirtindama, kad Lietuva nekeičia savo nuostatų jau 2004 metais būti pasirengusia narystei Europos Sąjungoje (ES).
Valdas Adamkus
Ketvirtadienį prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė išplatino pranešimą, kuriame patikslinama interviu Vokietijos naujienų agentūrai DPA išreikšta nuomonė dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje.

Trečiadienį kalbėdamas apie narystę ES, V.Adamkus teigė, kad "realu būtų galvoti apie 2005 ar 2006 metus. Tokiu atveju būtų galima sakyti, kad derybos vyko sėkmingai".

Tačiau V.Gaižauskaitės pranešime spaudai teigiama, kad "Valdas Adamkus yra tikras, kad Lietuva 2004 metais bus pasirengusi prisiimti narystės Europos Sąjungoje įsipareigojimus".

"Interviu DPA minėdamas, kad Lietuvos integracija į Europos Sąjungą gali trukti iki 2005-ųjų ar 2006-ųjų metų, prezidentas kalbėjo apie kai kuriose srityse galimus pereinamuosius laikotarpius", - rašoma pranešime spaudai.

Praėjusių metų vasarį derybas dėl narystės ES pradėjusi Lietuva tikisi jas užbaigti 2002-aisiais metais, o 2004-aisiais būti pasirengusia prisiimti narystės šioje organizacijoje įsipareigojimus.

Šiuo metu Lietuva jau preliminariai uždarė 15 iš 31 derybų skyrių, tuo pasivydama dar 1998 metais derybas dėl narystės ES pradėjusių šešių šalių grupę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.