aA
Vokietijos Bundestago pirmininkas Wolfgangas Thierse (Volfgangas Tyrsė), kalbėdamas ketvirtadienį Latvijos parlamente, pareiškė paramą visoms Baltijos šalims kelyje į NATO ir Europos Sąjungą.
NATO
"Mes remiame visų Vidurio ir Rytų Europos šalių pastangas įstoti į šias organizacijas ne tik dėl mūsų geografinio artumo, bet ir todėl, kad mes turime tam tikro istorinio patyrimo, kuris vis dar mums atsiliepia. Mes žinome, ką reiškia ilgai stengtis įgyvendinti demokratiją ir rinkos ekonomikos principus, kaip sunkiai visur vyksta reformos", - sakė jis.

Jis pabrėžė, kad Europos Sąjungos plėtros procesas bus didžiulis Europos saugumo pokario laikotarpiu patikrinimas, nes prie jos prisijungs šimtas milijonų naujų piliečių.

W.Thierse teigiamai įvertino Latvijos pažangą daugelyje sričių pastaraisiais metais, kuri taip pat atsispindėjo Europos Komisijos pranešimuose, ir Latvija gali tikėtis tolesnių rezultatų Švedijai pirmininkaujant Europos Sąjungoje.

Jis pabrėžė, kad būtent Vokietija dešimtojo dešimtmečio pabaigoje sėkmingai gynė "atvirų durų principą", kuris leido Baltijos šalims pagrįstai tikėtis tapti NATO narėmis.

Vokietija ir toliau rems Latvijos siekį tapti NATO nare, nes čia ir kitose Baltijos šalys itin pasireiškia noras užtikrinti tvirtą taiką ir stabilumą. Trečiadienį W.Thierse atvyko su vizitu į Latviją, kur susitiks su šalies oficialiais asmenimis ir atidarys Brėmeno dienas Rygoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.