aA
Vyriausybė trečiadienį posėdyje patvirtino Lietuvos kultūros ir meno pristatymo užsienyje koncepciją. Kaip pažymima koncepcijoje, Lietuvos kultūros ir meno pristatymas užsienyje yra viena iš Lietuvos valstybės įvaizdžio kūrimo priemonių.
"Skamba skamba kankliai"
"Skamba skamba kankliai"
Pagrindiniai šios koncepcijos tikslai yra įtvirtinti tarptautinėje bendruomenėje Lietuvos kultūrinį identitetą, informuoti, sudominti ir įtakoti pasaulio bendruomenę, skatinti Lietuvos kultūros dialogą su kitų pasaulio šalių kultūromis.

Koncepcijoje įtvirtinti keturi pagrindiniai kultūros ir meno pristatymo užsienyje principai - atvirumas, kūrybiškumas, partnerystė bei prieinamumas.

Koncepcijoje numatoma per viešąją įstaigą "Lietuvos institutas" pristatyti Lietuvos valstybę užsienio visuomenei, kaupti, sisteminti ir skleisti informaciją apie Lietuvą bei jos kultūrą.

Įgyvendinant valstybės kultūros politikos principus, Lietuvos kultūros ir meno pristatymas užsieniui turėtų būti grindžiamas tradiciškai susiklosčiusiais Lietuvos ir kitų valstybių kultūros, mokslo, švietimo ryšiais, taip pat politiniais, ekonominiais, regioninių ryšių interesais, tarptautinių santykių raidos aplinkybėmis.

Užsienyje pristatant Lietuvos meną ir kultūrą prioritetinėmis bus laikomos Europos Sąjungos ir NATO narės, Šiaurės Europos ir Baltijos jūros regiono valstybės ir šalys, kuriose gyvena didelės lietuvių bendruomenės.

Kultūros ir meno pristatymo užsienyje koncepciją koordinuoti paskirta Kultūros ministerija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.