aA
Dalius Prevelis
Dalius Prevelis
© ELTA
Tai, kad S.Rinkus bus atleistas, fondo direktorius pareiškė dar gegužės viduryje, kai paaiškėjo, jog parduodant vieną iš dešimties reabilitacijos centrui "Pušyno kelias", kurį valdo "Sodra", priklausančių pastatų, buvo nusižengta įstatymams. Jau tada D.Prevelio įsakymu buvo apribotos S.Rimkaus veiklos sritys bei sudaryta komisija tirti jo padarytus nusižengimus.

S.Rimkus "Sodroje" dirba nuo praėjusių metų rudens, o iki D.Preveliui tampant vadovu, fondui laikinai vadovavo.

Šiuo metu "Sodros" direktorius turi keturis pavaduotojus.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai "Sodros" vadovai kaltinami įstatymų pažeidimu. Šių metų vasarį "Sodros" Klaipėdos skyriui nuo 1991 metų vadovavęs Viktoras Valceris, kandidatas į "Sodros" direktoriaus postą, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų buvo apkaltintas piktnaudžiavimu tarnyba, oficialių dokumentų klastojimu ir jų panaudojimu bei tarnybiniu suklastojimu.

STT nustatė, jog V.Valceris rengdavo fiktyvius "Sodros" patalpų, statinių ir kitokio turto pardavimo konkursus ir aukcionus, kuriuose iš anksto buvo žinomas laimėtojas - tai būdavo asmuo arba įmonė, atstovavę V.Valcerio interesams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.