aA
Du Klaipėdos nepilnamečiai įtariami išžaginę, sumušę ir paskandinę upėje girtą benamę moterį. Jie taip pat kaltinami bandę sudeginti gyvą žmogų.
Užvakar Klaipėdoje, Smeltalės upėje, vaikai pastebėjo skenduolį. Ištraukus gerokai apirusį nuogos moters kūną nustatyta, kad tai - sausį dingusi nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjusi 45 metų Gražina Tamašauskienė.

Apie išžagintą, sumuštą ir be drabužių į Smeltalės upę įmestą benamę policijos pareigūnams buvo prasitarę du kovą sulaikyti ir apklausiami nepilnamečiai.

Niekur nesimokantis penkiolikametis Michailas Sereda ir metais vyresnis 2-osios specialiosios internatinės mokyklos moksleivis Juventus Sakalauskis tuomet buvo sulaikyti kaip įtariamieji gyvo žmogaus padegimu.

Apklausiami nepilnamečiai minėjo ir daugiau savo nusikaltimų, pasakojo apie išžagintą ir nuskandintą moterį. Tąkart pareigūnai patikrino Smeltalės pakrantes ir tarp čia besimėtančių skudurų rado moteriškų drabužių.

Tačiau apie skenduolį nebuvo gauta pranešimų, be to, kažkas pasakė, kad matė G.Tamašauskienę gyvą, todėl tąkart byla nebuvo iškelta. Kovo 14 dieną į Klaipėdos ligoninę buvo atvežtas smarkiai apdegęs 46 metų Virgilijus Vaznonis.

V.Vaznonis pasakojo, kad pastaruoju metu laikinai glaudėsi pas žmoną bendrabutyje, o šalia Smeltalės upelio buvo susirentęs nedidelį medinį būstą. Čia laikinose pašiūrėse glaudžiasi ir daugiau benamių.

Prie upelio V.Vaznonis sutiko du paauglius, kuriuos pažinojo iš matymo. Jie norėjo, kad šis prisijungtų prie kompanijos, tačiau benamis buvo girdėjęs apie ankstesnius paauglių nusikaltimus ir išsigando, jog jam gali būti suversta atsakomybė.

Tada jaunuoliai nepaklusnųjį V.Vaznonį įtempė į vieną namelį, užrėmė iš lauko duris, užkabino spyną ir padegė. Vyras nesėkmingai bandė ištrūkti.

Pamatęs, kad dega fanerinių durų apačia, jis ėmė jas plėšti ir bandyti pažemiui išlįsti į lauką. Tada paaugliai liepsnojančiais medgaliais ėmė talžyti jam per rankas ir galvą. Sukaupęs paskutines jėgas apdegęs vyras nubėgo iki plento.

"Lietuvos rytas"