aA
Užsitęsus kelionei į Vilnių iš Lenkijos miesto Gniezno, pakoreguota prezidento Valdo Adamkaus pirmadienio darbotvarkė.
Pusę dvyliktos turėjęs vykti V. Adamkaus susitikimas su JAV Tautos fondo atstovais perkeltas į pirmadienio popietę. Prieš tai - 14 valandą - prezidentas priims Vilniuje viešintį Armėnijos užsienio reikalų ministrą Vartaną Oskanianą.

Sekmadienį V. Adamkus drauge su Vokietijos, Slovakijos, Vengrijos bei Lenkijos prezidentais dalyvavo Gniezne surengtame krikščionybės tūkstantmečio minėjime. Į renginį dėl ligos neatvyko Čekijos vadovas, o Ukrainos prezidentas šalyje liko dėl 80-ties šachtininkų žūties.

Į Vilnių V. Adamkus turėjo grįžti pirmadienio naktį tuoj po vidurnakčio. Tačiau dėl gedimo aviakompanijos "Lietuva" lėktuvas taip ir nepakilo į orą, o Lietuvos prezidentą bei jį lydėjusią delegaciją ir žurnalistus parskraidino Lenkijos vadovo lėktuvas. Į Vilnių jie grįžo apie pusę penkių.

Pirmadienį rytą V. Adamkus ketina skambinti Aleksandrui Kwasniewskiui ir padėkoti už paramą.

Prezidentūra aviakompanijos "Lietuva" paslaugomis nutarė pasinaudoti, kai kelionei į Gniezną nepavyko gauti Karinių oro pajėgų lėktuvo, kuris buvo remotuojamas. Bendrovė "Lietuvos avialinijos" taip pat negalėjo suteikti savo lėktuvo, nes būtų sutrikęs reguliarių reisų grafikas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.