aA
"Šis narkotikų kiekis sudaro penktadalį viso heroino kiekio, 1998 m. konfiskuoto visuose Europos oro uostuose", spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministras Ernstas Strasseris (Ernstas Štraseris). Tyrime dalyvauja Turkijos, Švedijos, Norvegijos ir Austrijos policijos. Dėl šio įvykio buvo sulaikyti septyni žmonės - du Austrijoje, trys Švedijoje ir Norvegijoje bei du Turkijoje.

Aukštos kokybės heroinas buvo paslėptas šimte kartoninių dėžių, turėjusių atskirus skyrius. Jis buvo adresuotos Vienos centre gyvenančiam 38 metų vyrui, kurio pavardė neskelbiama.

Šis vyras ir jo bendrininkas buvo suimti ir kaltinami narkotikų kontrabanda bei pinigų plovimu. Kol kas neaišku, kodėl pranešimas apie policijos operaciją taip vėlavo.

"Siuntinys lėktuvu keliavo iš Turkijos į Švediją, o iš ten - į Austriją", sakė Maxas Edelbacheris (Maksas Edelbacheris), Vienos policijos departamento Sunkių nusikaltimų skyriaus vadovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.