aA
Vilniuje antradienio vakarą anonimas melagingai kelis kartus grasino sprogimu Seime. Antradienį 23 val. 50 min. į Vilniaus miesto vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) paskambinęs anonimas telefonu pranešė, kad Seimo rūmuose padėtas sprogmuo.
Seimas
Seimas
© DELFI
00 val. 4 min. policija gavo to paties anonimo pranešimą telefonu, jog trečiadienį 10 val. sprogs Seimo rūmai. Po penkiolikos minučių į Vilniaus VPK telefonu paskambinęs anonimas pranešė, kad rūmai sprogs 6 val. ryto.

Seimo rūmų patalpas patikrinę Vadovybės apsaugos departamento (VAD) prie VRM pareigūnai sprogmenų nerado. Seimo prieigas iš lauko patikrino policijos pareigūnai. Ugniagesiai ir greitoji medicinos pagalba į įvykio vietą kviesta nebuvo.

Pasak Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnų, nustatyta, kad anonimas skambino iš taksofono, esančio prie Gedimino prospekte 51-ojo namo. Šis taksofonas yra prie pat Seimo rūmų.

Tačiau kai į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, įtariamojo čia nebebuvo. Grasinimų sprogimu Seime Vilniaus policija yra gavusi ir anksčiau. Visi jie buvo melagingi. Antradienio vakarą Vilniaus policija įregistravo ir daugiau melagingų grasinimų apie sprogimus.

20 val. 19 min. į Vilniaus miesto VPK telefonu 02 paskambinę anonimas ir pranešė, kad dešimtą valandą Laisvės prospekte, prekybos centre "Pas Juozapą", įvyks sprogimas. Patikrinus sprogmenų nerasta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.