aA
Lisco
© ELTA
Kreiptis į Valstybės kontrolę panoro 48 parlamentarai, prieš balsavo 38, susilaikė 7 Seimo nariai.

Atitinkamo protokolinio nutarimo projektą pristačiusi Naujosios demokratijos partijos lyderė Seimo narė Kazimiera Prunskienė tvirtino, jog ir toliau išlieka abejonių, ar "Lisco" buvo privatizuota visiškai "švariai".

"Mes diskutuojame, ginčijamės, o karavanas eina", - sakė ji.

BNS K.Prunskienė teigė, jog jei Valstybės kontrolė pateiks išvadas, kad "Lisco" privatizavimas nebuvo teisėtas ir ekonomiškai pagrįstas, Vyriausybei teks pasitelkti teisės konsultantus. "Geriau procesą sustabdyti neperžengus realizavimo ribos, nei paskui ilgus metus turėti nuostolių ir problemų", - sakė ji.

Suabejojęs "Lisco" privatizavimo teisėtumu į Generalinę prokuratūrą yra kreipęsis Seimo narys centristas Gintaras Šileikis.

Generalinės prokuratūros atsakyme parlamentarui teigiama, jog Valstybės kontrolė iki gegužės 10 dienos turėjo atlikti reviziją ir išsiaiškinti, ar privatizuojant "Lisco" nebuvo padaryta žalos valstybei.

Seimas kelių balsų persvara balandžio pabaigoje yra atmetęs Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos siūlymus sustabdyti "Lisco" privatizavimo procesą.

Kaip žinoma, sutartį dėl 76,36 proc. "Lisco" akcijų pardavimo Danijos bendrovei "DFDS Tor Line" Valstybės turto fondas pasirašė balandžio 23 dieną. Po savaitės - balandžio 30 dieną - "DFDS Tor Line" į sąskaitą Danijos banke pervedė sutartyje numatytus 47,575 mln. JAV dolerių (190,4 mln. litų).

Šie pinigai į Privatizavimo fondo sąskaitą pagal sutartį turėtų būti pervesti atlikus parengiamuosius veiksmus, susijusius su "Lisco" reorganizavimu. Tai padaryti tikimasi iki birželio pabaigos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.