aA
Egipte vienas vaikas beveik dvejus metus gyveno su smegenyse įstrigusiu šratinuku, kuris įsmigo pro akiduobę, rašė šalies spauda.
Ibrahimas Farahatas, kuriam dabar 10 metų, prieš dvejus metus nugriuvo, ir į jo akį įsmigo šratinukas, laikraščiui "al-Ahram" pasakojo vaiko motina. Berniukas trumpam buvo nualpęs. "Pamačiau iš jo akies styrantį šratinuką ir plūstantį kraują. Ištraukiau jo pusę, bet maniau, kad visą", - sakė ji.

Vaikas buvo nuvežtas į vietos ligoninę Mansuros regione Egipto šiaurėje, o gydytojai, ištyrę jį rentgenu, pasakė, jog galvoje neliko jokio svetimkūnio.

Po incidento praėjus pusmečiui, berniukas pradėjo karščiuoti ir buvo tris kartus operuotas. Po kiekvienos operacijos gydytojai sakydavo pašalinę cistą.

Vaikui pradėjus žvairuoti ir retkarčiais nesustabdomai kalbėti, jo tėvas ūkininkas ėmė jį vežioti pas gydytojus, kol išleido visas savo santaupas. Pagaliau gegužės mėnesį buvo atlikta dar viena operacija, kurios metu vaikui iš smegenų buvo pašalinta likusi šratinuko dalis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.