aA
Populiarumą visuomenėje sparčiai prarandantis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas nežino, ar 2002-aisiais sieks šalies vadovo posto, o premjeras Rolandas Paksas prabilo apie galimybę per rinkimus remti dabartinį šalies vadovą Valdą Adamkų.
R.Paksas ir A.Paulauskas
R.Paksas ir A.Paulauskas
© "Lietuvos žinios"
Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) lyderis A.Paulauskas vakar su žurnalistais pasidalijo abejonėmis dėl galimybių dalyvauti artėjančiuose šalies vadovo rinkimuose, jei iki to laiko neišaugs pastaruoju metu smunkantis pasitikėjimas juo.

Kiek anksčiau Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) vadovas R.Paksas pareiškė nedalyvausiąs prezidento rinkimuose, jei iki jų eis premjero pareigas.

Rėmėjas

"Dėl politinės ramybės bei aiškumo ir atsirado mano apsisprendimas nekandidatuoti prezidento rinkimuose būnant ministru pirmininku, - savaitgalį vykusiame LLS kongrese kalbėjo R.Paksas. - Iš tikrųjų, ko mes - partija - siekiame: išvesti Lietuvą iš krizės ar galvojame apie reitingus, rinkimų datas ir jų suteikiamus postus?"

Vėliau LNK laidai "Savaitės panorama", komentuodamas savo poziciją prezidento rinkimų klausimu, R.Paksas patikino labai rimtai svarstąs galimybę per rinkimus remti dabartinį šalies vadovą V.Adamkų.

Pasitikėjimas

Socialliberalų vadovas A.Paulauskas, skirtingai nei valdančiosios koalicijos partnerių liberalų lyderis, LŽ vakar sakė savo galimybes dalyvauti rinkimuose siejąs pirmiausia su visuomenės nuomone apie jį. "Mano dalyvavimas prezidento rinkimuose bus susijęs su mano darbu. Jeigu man pavyks gerai dirbti ir taip pelnyti žmonių pagarbą bei pasitikėjimą, tuomet bus galima svarstyti tą klausimą", - diplomatiškai dėstė jis.

Socialliberalų lyderis pripažino, kad toks apsisprendimas susijęs ir su pastaruoju metu gerokai smuktelėjusiu jo populiarumu. Tiesa, A.Paulauskas pabrėžė, jog apsispręsdamas dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose jis atsižvelgs ne tik į visuomenės nuomonės tyrimus. "ėmonės apie pasitikėjimą gali pasakyti ir kitokiomis formomis", teigė jis.

Pamatas

Socialliberalų vadovas pripažino galimo savo pasitraukimo iš artėjančių šalies vadovo rinkimų scenarijaus dar neaptaręs su partijos kolegomis. Paklaustas, kurį iš potencialių pretendentų į prezidentus remtų, jei pats nuspręstų nekandidatuoti, A.Paulauskas LŽ patikino "taip toli" dar nemąstąs.

Jis pripažino, kad didžiausi sunkumai kyla mėginant susigrąžinti pastaruoju metu vis smunkantį visuomenės pasitikėjimą Seimu ir jo pirmininku. A.Paulauskas mano, jog diskusijomis ir partijų rietenomis kunkuliuojantis Seimas nėra pati palankiausia vieta startui į prezidentus, tačiau politikas pabrėžė, kad kartais būna išimčių, kai parlamento ir jo vadovo reitingai visiškai skiriasi.