aA
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar nepateikė kaltinimų dėl piktnaudžiavimo ir suklastojimo tarnyboje Palangos merui Egidijui Rimkui, nes meras tebeserga.
Baudžiamąją bylą tiriantys STT Klaipėdos skyriaus tardymo poskyrio pareigūnai BNS teigė, kad merui kaltinimai ir kardomoji priemonė bus pateikti, kai jis, išėjęs iš ligoninės, galės dalyvauti tardyme.

Praėjusį penktadienį turėjęs nustatytu laiku atvykti į STT poskyrį, Palangos meras ten nepasirodė. Jo advokatas, paskambinęs į STT, pranešė, kad meras staiga pasijuto blogai ir buvo nuvežtas į ligoninę.

Pasak pareigūnų, tiriančių gegužės 7 dieną iškeltą baudžiamąją bylą dėl tarnybinio suklastojimo Palangos miesto savivaldybės administracijoje, Palangos merui socialliberalui E.Rimkui turi būti pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir tarnybinio suklastojimo suorganizavimo.

Bylą STT iškėlė įtarus, kad Palangos miesto administracijoje organizuojant pretendentų atrankos konkursą Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo-vyriausiojo architekto pareigoms užimti, dvi pretendentų atrankos komisijos narės - pirmininkė, laikinoji Palangos miesto savivaldybės administratorė Daiva Zūbytė ir komisijos narė, Verslo skyriaus vedėja Žaneta Grėbliauskienė - suklastojo konkurso pretendentų įvertinimo dokumentus.

STT manymu, yra pakankamai duomenų, patvirtinančių, kad vertinant dviejų pretendentų parašytus referatus, įvertinimo kortelėse pataisant buvo įrašyti žemesni vertinimo balai.

Tyčia sumažinus pretendentų vertinimo balus, atrankos konkursas Palangos vyriausiojo architekto pareigoms užimti neįvyko, "pretendentams nesurinkus reikiamo (61) balų skaičiaus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.