aA
Italijos policija sulaikė du buvusius saugumo pareigūnus ir dar keturis asmenis, įtariamus daugiau kaip 90 nepilnamečių seksualiniu išnaudojimu ir kitų nepilnamečių vertimu užsiimti prostitucija, pirmadienį pranešė policija.
Kaltinimai pedofilija taip pat buvo pateikti kitiems asmenims, įskaitant gydytojus ir verslininkus. Tyrimo metu 39 butuose ir biuruose buvo atliktos kratos.

Tarp sulaikytųjų yra 37 metų Romos gyventojas, įtariamas vadovavimu vadinamajam Pedofilų išlaisvinimo frontui, ir vienos Romos mokyklų valytojas, kuris, kaip spėjama, parūpindavo patalpas, kur buvo filmuojami lytiniai aktai su nepilnamečiais.

Taip pat sulaikytas pensininkas, įtariamas seksualiai išnaudojęs savo devynerių ir trylikos metų sūnus bei vertęs juos užsiimti prostitucija.

Po devynis mėnesius trukusio tyrimo policija konfiskavo beveik 90 tūkst. pornografinių nuotraukų, 128 vaizdajuostes ir 5 tūkst. užkoduotų kompiuterinių bylų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.